Om ansigtslammelse

Ansigtslammelser også ofte kaldet facialisparese er en lammelse i ansigtet, der enten skyldes en skade af ansigtets bevægelsesnerve (nervus facialis) der forsyner al mimisk muskulatur eller lammelsen kan være forårsaget af en central skade i centralnervesystemet oftest efter blodprop, eller andre skader og sygdomme i hjernen.

En perifer lammelse opstår som regel uden noget forvarsel. Lammelsen kan i nogle tilfælde komme efter, at man har været udsat for træk eller efter en forkølelse. Det mest hyppige er dog, at den opstår uden sikker forklaring eller tegn på anden sygdom. Sådan en perifer lammelse i den ene side af ansigtet benævnes Bells parese.

Lammelser, som skyldes en mere central skade, opstår oftest som følge af en sygdom eller skade på hjernen. I disse tilfælde er det normalt at have andre symptomer udover ansigtslammelse.

Hos Alergo kan vi hjælpe dig med at få styrken tilbage i den lammede ansigtsmuskulatur. Det er meget invaliderende ikke at kunne bruge sin mimik, have et ændret smil, evt. påvirket tale, besvær med at rynke panden eller lukke øjet tilstrækkeligt. Mange har også udfordringer med at holde væsker og mad i munden.

  Behandling

Hos Alergo behandler vi ansigtslammelser bl.a ved hjælp af VitalStim, som er et genoptræningsredskab, hvor el-stimulation benyttes til at styrke muskulaturen i ansigtsmuskulaturen.

VitalStim er et meget effektivt genoptræningsredskab, som kan hjælpe dig med hurtigt at få mere styrke i den muskulatur der er lammet eller har nedsat styrke efter en skade. VitalStim behandlingen vil altid kombineres med andre former for ergoterapeutiske behandlingstiltag og øvelser så det bedste udgangspunkt opnås.

  Antal behandlinger

Det kan være svært at forudsige, hvordan et forløb bliver inden undersøgelsen er foretaget, men oftest vil der ved lette skader være behov for 4-6 behandlinger med VitalStim. Ved svære skader kræver det ofte flere behandlinger. I behandlingsforløbet med VitalStim vil der altid blive sat mål som bliver evalueret undervejs. Vi lægger meget vægt på at der forventningsafstemmes.

  Pris

Den samlede pris afhænger af antallet af behandlinger.

Prisen pr. behandling (60 min.) med VitalStim  Kr.  800,00
VitalStim elektroder pr. pakke  Kr.  100,00
Kørsel (Storkøbenhavn og Nordsjælland)  Kr.  100,00

Ansigtslammelser

Hos Alergo behandler vi ansigtslammelser med blandt andet brug af el-stimulation (VitalStim) hjemme hos dig.

Behandling med VitalStim er effektiv:

  • Øger styrke i ansigtsmuskulatur
  • Øger sensibilitet i ansigt
  • Nedsætter muskeloveraktivitet
Behandling af synkebesvær med el-stimulation (VitalStim)